ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΧΩ AIRBNB ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ?

Οι δύο τρόποι συνεργασίας που προσφέρουμε σας λύνουν τα χέρια. Μεγιστοποιούμε τις κρατήσεις με εναλλακτικές μεθόδους όχι μόνο μέσω airbnb. Το airbnb έχει ταβάνι στις τιμές και στα πακέτα που προσφέρει . Δοκιμάστε να κρατήσετε τη διαχείριση του airbnb εσείς και συνεργαστείτε μαζί μας να δείτε τις κρατήσεις που θα σας φέρουμε. Δεύτερη επιλογή για καλοκαιρινή σεζόν  Σας δίνουμε τα λεφτά της σεζόν οπότε δε χρειάζεται να τρέχετε όλη τη διαδικασία καθαρισμού check in check out και έχετε όλο τον ελεύθερο χρόνο .

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ?

Είναι δωρεάν . Μόνο όταν φέρνουμε κόσμο στα καταλύματα , οπότε και χρήματα έχουμε κέρδος με μορφή προμήθειας . Σας δίνουμε το ποσό που εσείς θέλετε και το υπερμισθώνουμε σε δικό μας ποσό σε πλατφόρες .

ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ?

Μέσα σε 24 ώρες από το check in των πελατών γίνονται οι πληρωμές στο λογαριασμό σας ή από κοντά . Εξαρτάται από την πλατφόρμα που γίνεται η προώθηση του ακινήτου και το τρόπο πληρωμής του πελάτη.

 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Η ΖΗΜΙΕΣ?

Σε περίπτωση που οι ενοικιαστές δημιουργήσουν θέματα αναλαμβάνουμε για σας την επικοινωνία μαζί τους για αποφυγή παρεξηγήσεων . Σε περίπτωση ζημιών αναλαμβάνουμε και φωτογραφίζουμε το ζημιά και επιδιώκουμε αποζημίωση. Αποζημίωση δε καλύπτεται για κοινούς ή  κοινόχρηστους χώρους , χρήματα , έγγραφα , κατοικίδια . Θα χρειαστούν αποδείξεις των αντικειμένων που τυχόν έσπασαν για την αποζημίωση ή άλλα έγγραφα που το πιστοποιούν την αξία τους.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ?

Τουλάχιστον 3 κλειδιά χρειάζονται εκτός του ιδιοκτήτη σε περίπτωση που κλειδωθούν οι ενοικιαστές από έξω. Ένα διατηρεί η rentbnb , ένα στο σπίτι και ένα οι ενοικιαστές. Τα κλειδιά δε αναγράφουν τόπο κατοικία και φυσικά υπάρχει εχεμύθεια και εμπιστοσύνη για τη διαχείριση τους. Εάν δε θέλετε να δώσετε το κλειδί θα πρέπει να έρχεστε κατά το check in να μας τα παραδίδεται στην είσοδο.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ?

Η καθαριότητα του σπιτιού γίνεται από καθαρίστρια κάθε φορά που αλλάζουν οι ενοικιαστές κυρίως πρωινές ώρες .

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ?

Είναι επιλογή σας τα αντικείμενα που αφήνετε στο σπίτι και αυτά που παίρνετε. Δεν αναλαμβάνουμε ευθύνη για χαμένα προσωπικά αντικείμενα ούτε οι πλατφόρες προώθησης δίνουν κάποια εγγύηση . Φυτά που τυχόν έχετε δε αναλαμβάνουμε το πότισμα και κατοικίδια αν έχετε τη διατροφή τους. Είναι αιτήματα που συχνά ζητούνται στη πορεία της συνεργασίας και ευθύνη για αυτά έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες. Αυτόματο πότισμα στο μπαλκόνι ή το κήπο και αυτόματες ταίστρες (ενυδρεία κλπ) θα δώσουν λύση για όσο διάστημα μένουν οι ενοικιαστές στο σπίτι.

ΠΩΣ ΔΙΑΚΟΠΤΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ?

Επιδιώκουμε συνεργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να σταματήσει τη συνεργασία γίνεται γραπτός με διακοπή του συμφωνητικού που κάνουμε τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη διακοπή. Τυχόν κρατήσεις οι οποίες γίνονται μέσα στο διάστημα της συνεργασίας οι rentbnb διατηρεί τη προμήθεια και τις υπηρεσίες της ακόμα και αν οι κρατήσεις έχουν γίνει για μετά το πέρας της συνεργασίας. Έπειτα η rent bnb απαλλάσσετε από όλη την προώθηση που έχει αναλάβει για το σπίτι την διαχείριση του την αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλέστε μας στο 2311292485 να σας λύσουμε τις απορείες